Αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και αστραγάλου

Η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και αστραγάλου πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών συσκευών, όπου γίνεται εφικτός ο ολοκληρωτικός έλεγχος της άρθρωσης.

Η επέμβαση

Η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και αστραγάλου πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών συσκευών, όπου γίνεται εφικτός ο ολοκληρωτικός έλεγχος της άρθρωσης. Τα εργαλεία αυτά είναι η αρθροσκοπική κάμερα, η συσκευή ψυχρού φωτισμού, η αντλία έγχυσης υγρού, η αρθροσκοπική διαθερμία κ.α.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιούνται μικροσκοπικές τομές δέρματος 0,2 cm, προκειμένου να προσπελαστεί η άρθρωση και ο ιατρός να έχει μία σαφή εικόνα.

Η διαγνωστική αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και αστραγάλου ενδείκνυται σε ασθενείς με έντονα συμπτώματα που επιμένουν τουλάχιστον 4-6 μήνες (αστάθεια, οίδημα κ.τ.λ.), παρά τον αρνητικό απεικονιστικό έλεγχο.

Πλέον, η αρθροσκόπηση, δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη διάγνωση ενδαρθρικών παθήσεων, αλλά με την εξέλιξη των εργαλείων και των τεχνικών, είναι ευρεία η χρήση της και στην χειρουργική θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

podoknimiki01

Η χειρουργική αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής είναι μία ελάχιστα παρεμβατική επέμβαση, μικρής διάρκειας που αντιμετωπίζει το ενδαρθικό πρόβλημα. Με τη χρήση αρθροσκοπίου και μέσω μικρών τομών, ο χειρουργός παρεμβαίνει στην άρθρωση και αποκαθιστά την βλάβη.

Προγραμματίστε την επίσκεψη σας

Επικοινωνήστε μαζί μας